måndag 5 januari 2009

Ugnsbakad lax i hummersås


Så var det trettondagsafton och barnen har precis kommit sig i säng. Äntligen lite varmare väder så barnen har kunnat vara ute idag och få sig lite rosiga kinder. Jag har varit på vägning och mätning på bvc med Julia. Nu väger våran sötaste lilla köttbulle dryga 7700 gram och är 66,5 cm lång. Hon är ca 1,5 kg tyngre än vad Emil och Wilma var vid samma ålder, lilla sötnöten. Hon har så runda goa kinder så ibland får man verkligen lust att äta upp henne.
En annan som är rätt rund om kinderna är jag, (och det är inte alls lika charmigt) men det ska vi väl ta tag i snart tror jag, beach 2009 är det som gäller.
Men här kommer ett middagstips på en riktigt smarrig laxrätt som vi åt till middag ikväll.


4 port lax
3 msk hummerfond
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2,5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill, finklippt
peppar

1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
4. Strö dill och rom över laxen. Servera med pressad potatis

Inga kommentarer: