lördag 17 november 2007

8345 gram tung och 72,5 cm lång

Ja Emil alltså. Han följer sin kurva så fint, så fint. Han fick också lungorna avlyssnade och dom lät rena och fina. Eftersom han hostat så länge så kändes det bra att få kolla upp det litegrann.
Nu sitter jag och barnen och väntar på Johan som skulle iväg och köpa en innerdörr. Vi ska ut och flänga lite och handla lite mat och godis för ikväll. Sen ska sista listerna upp i köket och mor och far är hitbjudna på tacos och då ska pappa och Johan trixa till dörrarna och hänga upp dom. Gångjärnen satt tydligen lite knasigt så det var inte bara att hänga på dom.
Igårkväll testade vi en ny maträtt. Fetaostfyllda färsbiffar med paprika-tzatsiki och ugnsrostad potatis. SÅ gott.

Så här kommer receptet.

Fetaostfyllda färsbiffar med paprikatzatsiki
(4 portioner)40 minuter1 dl svarta oliver utan kärnor2 schalottenlökar500 g nötfärs1/2 dl vatten150 g fetaost1 ägg1/2 tsk salt1 krm svartpeppar, nymald1 msk smör

Paprika-tzatsiki:
2 paprikor, röd och orange 2 vitlöksklyftor2 dl grekisk yoghurt1 tsk olivoljasalt, svartpeppar

Gör så här:
1. Hacka oliverna. Skala och hacka lökarna.2. Blanda oliver, lök, köttfärs, vatten, smulad fetaost, ägg, salt, och svartpeppar i en bunke till en jämn smet.3. Forma färssmeten till åtta färsbiffar. Hacka ett lätt rutmönster i biffarna med en palettkniv, så bullar inte biffarna upp sig när de steks.4. Smält smöret i en stekpanna, när det tystnat och fått en gyllengul färg läggs färsbiffarna i stekpannan och steks, cirka 3 minuter per sida.5. Dela, kärna ur och skär bort de vita hinnorna i paprikorna. Skär paprikaköttet i små tärningar. 6. Krossa vitlöken med kockkniven mot skärbrädan. Ta bort skalet och hacka vitlöken.7. Mixa paprika, vitlök, yoghurt, olivolja, salt och peppar i en skål. Smaka av. Servera biffarna med tzatsiki och klyftpotatis.
Så enkelt gör du egen klyftpotatis:
1 Skala och skär 800 g potatis i klyftor, blanda med 1 msk olivolja i en ugnssäker form.2 Strö över salt, peppar och 1 tsk timjan.3 Rosta i mitten av ugnen, cirka 25 minuter vid 225 graders ugnsvärme.

3 kommentarer:

Guldkorn i min vardag! sa...

Skönt att Emil mådde prima. Kram Farmor

Annika sa...

Det receptet lät smaskens! Vi gillar fetaost i vår familj.

Mitt i mitt liv sa...

guldkorn: Ja det var great!
annika: Här gillar vi också fetaost, eller iaf jag och sambon, Wilma är skeptisk mot det mesta :-D