torsdag 12 november 2009

Kardemummabiscotti´s


Eller "Mormors goda kardemummaskorpor" som dom visst egentligen heter. Ur Leilas "A piece of cake".

Ingredienser
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl råsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 1 st bittermandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stöt kardemumman i en mortel.
3. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
4. Rör ner ett ägg i taget.
5. Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
6. Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
9. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
10. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
11. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra

4 kommentarer:

M sa...

nice, det där borde ju till och med jag kunna fixa. måste bara handla lite först...

Syster söt sa...

Hallå där, man kan inte bara lämna recept på skorpor, man måste lämna recept på gudomliga öllimpor också! Iaf när man har brödbakande vänner... :)

Mitt i mitt liv sa...

Öllimporna ja..dom ligger i soptunnan nu :-) Men dom är jäkligt goda när man lyckas, jag råkade dock glömma en viktig liten detalj så degen jäste inte som den skulle. JAG ÄR SÅ JÄVLA KLANTIG! Men du ska få receptet, lägger ut det sen.

Syster söt sa...

Hehe, alltid otur när det inte går som man har tänkt sig... ;) Men när då sen egentligen..?