fredag 4 april 2008

Biff Teriyaki

Testade ett nytt middagsrecept idag och det var hur lyckat som helst, funkade fint på barnen också (iallafall om man skippade sambal) och sånt är livsviktigt. För vem ids göra olika maträtter för vuxna och barn? inte jag iallafall.

Ingredienser 4 port
400 g strimlat nötkött t ex innanlår (lövbiff använde vi)
1 gul lök
2 morötter
250 g färsk broccoli
1 msk smör
1/2 tsk salt
ca 3/4 dl teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
ca 1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl Kelda mellangrädde (jag använde laktosfri grädde och den funkade lika bra)

Gör så här Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde. Låt allt koka några minuter. Servera med ris.

Receptet hittade jag på arlas hemsida.

Inga kommentarer: