måndag 16 juli 2007

Gobde


Mintchokladtårta med After Eight
200 gram mörk choklad
200 gram margarin
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl mjöl

Chokladglasyr
25 gram margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och så.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
Låt kakan bli kall.
Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt glasyren kallna och bred den sedan jämnt över kakan och låt den sedan stelna i kylskåp.


Vi har tittat på Olle som åkt vattenskidor och diverse andra vattenleksaker, solat, åkt båt, och ätit supersmarrig mat och efterrätt. Gobde var härligt!

Inga kommentarer: